torsdag 28 mars 2013

Som en bisvärm

i huvudet. Jobba, kontrollbesiktning av nya huset, möte med kommunen. Väl hemma känns det som att alla i familjen frågar mig saker. Känner att min hjärna går på högvarv, surrar som en bisvärm.

Rullar ut yogamattan, lång ryggflex till Maya Fiennes mantran. Låter Har hari skölja över mig, bara koncenterar mig på ljudet, rytmen, ordet. Alla tankar försvinner. Sat Kriya, Sat Nam, jag är sann. Avslutar med vila & mediterar med Global Sadhana som jag bestämt mig för att inte följa. Men som lockar mig.

Jo jag är fantastisk glad & tacksam att nu är huset vårt. Vi får flytta in!

tisdag 26 mars 2013

Tid att skriva

Jag ville ha tid att skriva om när jag åkte till Stockholm för min diplomering. Hur härligt det var att komma tillbaka till utbildningen, träffa mina nya vänner. Hur jag kände mig ganska lugn inför mitt prov, men då en fin kurskollega inte klarade sitt prov, bli riktigt nervös. Att genom yogaandning bli lugn igen & genomföra en underbar coachning, där jag kunde vara totalt närvarande & lyssna på min klient. Hur jag firade med bästa kurskamraten med champagne i tjusig hotellbar. Att jag kunde njuta av nuet. Att få mitt diplom på kvällen & alla vackra ord. Middag, vin & samtal, riktiga samtal med insikter. Ett minne att spara i hjärtat.
Om tårar som rann på stationen när jag fick samtal om att min morfar var riktigt sjuk. Om tågresan hem, den vackra naturen utanför tågfönstret. Hur jag kände mig totalt närvarande & tacksam. Tacksam för det jag fått uppleva under utbildningen. Tacksam för min morfar som alltid funnits där, tacksam att han hade fått leva ett rikt liv & uppleva 91 friska år fram till nu med barn, barnbarn & barnbarnsbarn. Om dödsbesked & mina döttrars tårar. Om vissheten att jag kommer att vinna den stora fruktkorgen på gymnastikuppvisning, programblad 470 av 475. Om att stora dottern bjöd på fruktsallad med grädde till frukost på den soliga söndagen.

Men tiden räcker inte riktigt till just nu. Kram & Sat Nam

måndag 25 mars 2013

Kvällar som man städar nybyggt hus inför slutbesiktning kan Sat Kriya i 3 minuter vara good enough.

onsdag 20 mars 2013

Ego-yoga

Jag yogade tillsammans med tre av mina fina yogaelever igår. Vi yogade till en av Göran Bolls pass på cd. Yogapass för ryggen 1, avslutade med 7 minuter Sat Kriya, vila & meditation för hjärtat. De är vana yogisar & jag fick till min yogaträning & vi fick energi av varandra. Härligt även om det var lite egoistiskt då alternativet var att jag skulle leda passet. Men jag hoppas att det är en win-win situation då de fick gratis yoga istället för att passet blev inställt. Nu har jag fullt hus på min söndagskurs så det känns ok att tisdagarna är lugna. Som om det är meningen att det ska vara en liten paus, ett lugn före stormen:-).

tisdag 19 mars 2013

Hurra för Lilla M idag!

Fyra år med lilla M just idag. Den största kärleksspridaren i vår familj. Hon som berättar för alla i familjen att hon älskar oss varje dag. Hon är min främsta lärare. Tacksam♥. I eftermiddag blir det tårtkalas!
Det snurrar lite fort hos mig. Ingen lust att träna fysiskt alls. Vill mer krypa ner i sängen & dra täcket över huvudet. Ryggflex, 7 minuters Sat Kriya & vila var min yoga igår. Känns som Sat Kriyan får följa med mig ett tag. Grundande & stärkande. Precis vad jag behöver nu.

måndag 18 mars 2013

Både och

Helgen har innehållit
Både gröna drinkar & chips
Både lust att springa när vi gick en fantastisk promenad på sjön & stor trötthet, i Sat Kriya började mina armar att tokskaka efter en liten stund, jag som brukar vara orubbligt stark i armarna..
Både städning på dagis/nybygget & lugn i soffan med filmen En oväntad vänskap, rekommenderas.
Både en en fullsatt yogasal med härliga vibrationer & ett totalt misslyckat genrep inför coachdiplomeringen

fredag 15 mars 2013

Omvänd ordning

Börjar kvällen med att vara så trött. Planen var att klara av helgstädningen på dagis redan på fredagskvällen men det var bara att glömma.. Toppade tröttheten med mat från snabbmatskedjan. Efter det ett långt varmt bad. Långt lugnt yogapass & meditation. Grön drink med avocado, nässelpulver, blodapelsiner, spenat & gurkmeja. Piggare, lugnare & gladare. Godnatt!

torsdag 14 mars 2013

Motivationen

Solen skiner idag. Hoppas på ny ork & motivation. Hittar några frågor på coachen Maria Helanders blogg. Handlar om att vara i toppform på midsommar. Det vore härligt:-). Svarar på frågorna:

Vad är ditt bästa jag? Mitt bästa jag mår bra inifrån & ut. Jag har balans i tillvaron & tillbringar mycket tid med mina nära & kära, men har tillräckligt med egentid. Jag är tillfreds, stark & säker. Jag jobbar med det jag älskar & har en rik fritid. Min utstrålning är stark & jag är älskvärd & kärleksfull mot mig själv & min omgivning.

När du är ditt bästa jag - hur ser din träning ut: Jag yogar & mediterar varje dag.  De perioder jag gör lugnare pass lägger jag till någon fysisk yogaövning under dagen tex frogpose eller stretchpose. Jag går långa promenader i naturen minst varannan dag. Jag springer en kortare runda några gånger i veckan i de vackra omgivningarna runt vårt nya hus. Jag rör på mig mycket i vardagen & undviker att sitta still för länge på jobbet.

När du är ditt bästa jag - hur ser din kost ut? Precis som idag så njuter jag av maten utan pekpinnar. När jag är mitt bästa jag undviker jag socker nästan helt & äter mycket grönt varje dag. Jag lägger till gröna drinkar som är boostade med tex nässelpulver. Jag älskar att planera våra middagar & gör smarta val i affären. Vår mat är precis som idag mycket medelhavsinspirerad med mycket olivolja, äpplecidervinäger, tomatsåser & ett glas rött vin ibland för att njuta. Hemma finns det alltid nyttiga mellanmål som nötter, mörk choklad, frukt, frysta bär, yoghurt, sockerfri mûsli & fullkornsbröd.

När du är ditt bästa jag - hur ser din återhämtning ut? Jag är bra på att vila. Hoppar aldrig över vilan efter yogan. Sätter jag mig i soffan så gör jag det med gott samvete. Jag tar ofta en kopp te & läser länge i sängen innan jag ska sova. Jag sover alltid mina åtta timmar. Jag är snäll & kärleksfull mot mig själv.

Önskat läget: Mera grönt på tallriken!

tisdag 12 mars 2013

Lite tomt

Lite tomt inuti. Ganska trött & skör. Flyttar inom några veckor men har inte riktigt fattat det än. Älskar att vara i nya huset, gå där & städa litegrann inför kommande tapetsering. Har haft en rolig helg med fullt av fina möten, givande samtal, god mat, många yogaelever.. Men ändå tomt inuti. Längtar efter att vara på spa. Att bli ompysslad, släppa taget en stund. Yogar startpaket 3 som känns lite omhändertagande, två framåtböjar där jag kan slappna av & vända mig inåt. Men kärleksmeditationen känns som tortyr. Den som har varit så lätt & glad.

fredag 8 mars 2013

Keep up

Vaknade i natt av att offerkoftan var på. Ja ni vet den är trång & kliar & sticks. Det var varmt också, lillhunden på ena sidan & lilltjejen på andra. Tog någon timme innan jag somnade om. Många roliga saker inbokade i helgen, tjejmiddag ikväll. Ska jag vara riktigt ärlig skulle jag bara vilja lägga mig i fosterställning & gråta av trötthet. Men vet att det är tillfälligt & stavas ladies holiday. Så upp med humöret! Solen skiner! Det blir en härlig fredag! Keep up and you will be kept up! Kram & Sat Nam♥

torsdag 7 mars 2013

Pengarna

Lillhunden har fått ont i sina tänder & var hos veterinären idag. Fick opereras & behöver mer vård för många tusenlappar. Dålig timing med husbygget men vad gör man inte för sin fyrbenta vän. Tänker på en bok jag läste om en dam som sålde tavlor på en marknad. Hon fick inget sålt & var hungrig. I slutet av dagen lyfte hon blicken & insåg att hon satt under ett träd fullt med valnötter. När hon hade ätit sig mätt kom en köpare & köpte nästan alla tavlor. Ni kan vara lugna här har vi mat på bordet. Men tänker att det är skönt att ha tillit även när det inträffar oväntade utgifter.


Stackars lillhunden trött efter veterinärbesök..

onsdag 6 mars 2013

Vegetariskt

som nästan alla i familjen gillar. Stekt halloumiost med ugnsstekta rödbetor, morötter, potatis & tomatsås. Mycket färger & antioxidianter! Bra fett med olivoljan & avocadon. Mamman blir glad:-).

Tänk att det redan har gått 8 dagar med Sat Kartar meditationen. Tycker om den så mycket♥

tisdag 5 mars 2013

Tiden!

Förstår nu att den känsliga tiden i månaden är på intågande. Känner mig trött, skör & lite sliten. Det är inte undra på blir jag varse då jag skriver en kommentar hos Nina som börjar så här: För mig med heltidsjobb, tre barn, massor med träningar och mina egna två yogapass per vecka, + att vi bygger hus, jag har coachsamtal med övningsklienter, vi har lilltjejen på ur och skur dagis där man hjälper till, min egen yogaträning. Jo då. Med gårdagskvällen i färskt minne när jag kör till friidrottsträning på andra sidan stan, badar lilltjejen & lagar mat på rekordtid, kör på gymnastikträning & föräldramöte där, hämtar på friidrottsträning, lägger lilltjejen, går ut med hunden & inser att kvällen redan är slut. Mediterar & sjunker ner en stund i tv-soffan. Men å andra sidan älskar jag att stortjejerna har sina aktiviteter, det blir tår i ögat & glitter i hjärtat när man ser dom träna sin dans nu inför tävlingen. Jag älskar att leda min yoga, laga min mat & alla andra nödvändigheter som är med just nu. Men det frestar på, det här livet. Jag behöver mer lugn & ro, tid för eftertanke & tid att njuta.

måndag 4 mars 2013

Både och

Helgen har svishat förbi i överljudsfart. Inledde den med att vara alldeles för trött fredag kväll. I vanliga fall är det inga träningar då men nu är det extraträningar inför en gymnastiktävling. Kändes verkligen som om jag hade vänt ut & in på mig själv senaste tiden för få till logistiken & alla andra vardagsbestyr. Extra skönt när jag vaknade utsövd både lördag & söndag & kunde ta en lång stund till yoga & min meditation. Inte så sugen på det fysiska yogapasset (grundpass 2) men när jag väl gjorde det var det skönt att svettas & ta i! Ny energi & kraft. Något som inte ger mig energi är när jag köper lite för mycket lördagsgodis till barnen. Som de inte har tid eller lust att äta, istället gräver trötta mamman för djupt i godisskålen. Att det ska vara så svårt att lära sig att låta bli (att köpa)!
Har även hunnit med en underbar promenad på isen, nedanför vårt nya hus. Lycka! Coachsamtal & yogakurs. 

fredag 1 mars 2013

Lite som julafton

när jag får mitt paket med hudkrämer. Är barnsligt förtjust i ansiktskrämer, även om jag inte vill lägga mycket pengar på dem just nu. Eilas är en gammal & billig favorit, Rosenserien tipsade en kurskamrat om och Dr organic har jag aldrig hört talas om förut. Glad att jag äntligen har en rollon från Eilas igen, tidigare har jag haft ros men nu provar jag Lindblom istället, luktar lite friskt & inte starkt.

Himlen är blå & dagen började med meditation & grön drink. Kan det bli ännu bättre?