söndag 28 juli 2013

Morgonyogan

Uppe med tuppen. Inte av min egen förtjänst utan jag vinkar av Stora K som åker på konfirmationsläger. Rullar ut yogamattan & gör meditationen (global sadhana). Då är den tillbaka igen: TACKSAMHETEN♥. Godmorgon & Sat Nam
Utsikt från min yogamatta

Egot?

En sån där dag med två skogspromenader & ett fysiskt yogapass. Blir trött in i märgen. Som jag tjatat om att min kropp inte vill ha någon hård träning. Borde kanske bara bita ihop & hålla tyst. Eller ha rensat ogräs hela dagen i vår nysådda gräsmatta. Den där otillräckligheten som dyker upp ibland. Som jag gärna vill slänga överbord. Mycket funderingar den här sommaren. Något som jag funderar över är tankar om att döma & blir bedömd. Kanske är det saker som behöver komma upp till ytan eller bara egot som babblar på... Sat Nam

fredag 26 juli 2013

Dagens

Åhh vilken sommar vi har. Det roliga är att jag faktiskt visste att det skulle bli en fin sommar i år. Idag har vi bara skrotat här hemma. Dragit lite ogräs, pratat med blivande grannar, tagit ett dopp i viken. Ingen morgonyoga då jag sover länge just nu.Ibland är det skönt att ligga & dra sig - sova ut riktigt ordentligt. Yogade innan kvällsmaten. Maya Fiennes dvd för andra chakrat. Uppvärmning med de fem tibetanerna. Usch blir lite yr & illamående.. Även kriyan & meditationen är ganska påfrestande.

Jobbar med att inte jämföra mitt liv med andras. Inte med grannen som springer en mil i värmen, inte med en vän som är ute på fester hela tiden. Trodde att jag hade slutat att jämföra. Men det finns ett stråk av det kvar. Medvetenhet är första steget till förändring.

onsdag 24 juli 2013

Hemma igen

efter en kortsemester i Göteborg. Fick låna ett hus av mannens kusin. Ett hus med stor pool & tio minuters gångväg till havet. Vad mer är möjligt? Tillbringat tid med familjen på Liseberg. Jag har åkt alla barnkaruseller flera gånger med lilltjejen. Sprungit på stan tills stortjejerna blev nöjda. Kvalitetstid med familjen. Ingen yoga men jag slopade det dåliga samvetet.Väl hemma igen märker jag att jag ramlar in i vanliga mönster. Springer runt & plockar & försöker vara en perfektionist. Det är inte snällt mot mig själv att stressa & inte vara riktigt nöjd. Försöker bryta det. Good Enough måste gälla här hemma. Jag bor på en fantastisk plats & måste lära mig att "semestra" hemma. Börjar med en god bok & ett långt yogapass med Maya Fiennes.

torsdag 18 juli 2013

Kvällsyoga igen

Borde veta bättre än att skriva klyschor som att så fort jag går upp ur sängen är det bara att ta sikte på yogamattan. Naturligtvis har det varit två sena kvällar efter det. Ena kvällen hade lilltjejen växtvärk & andra svårt att sova. Jag har sovit längre & varit hungrig när jag vaknat. Meditationen fungerar på kvällen också. Fördelen med det är att rösten är mer uppvärmd = jag sjunger bättre:-).


Ena dagen strandhäng nästa målning. Det är vår sommar det !

tisdag 16 juli 2013

Upp som en sol ner som en pannkaka

Kan man beskriva min energinivå som. Ena dagen jogga & känna sig stark. Nästa dag darrig & helt slut. Tolkar det som att kroppen vill helt enkelt inte ha för fysisk träning just nu. Hänger i med meditationen. Gäller att inte tveka utan så fort jag kliver upp ur sängen är det bara att ta sikte på yogamattan. Skönt att ha kvällen fri att umgås med familjen. Det är så lätt hänt att yogan inte får ta sin plats om man spar den till kvällen. Mantrat är fortfarande svårt & armarna värker. Dessutom känner jag mig väldigt skör & lättstött. Vill helst att familjen ska behandla mig med sidenhandskar:-).
Ingen pannkaka... Stora bröd (turkiskt bröd) stekta i olivolja. Fyllda med tzatziki, lite grillad paprika &
 kyckling, rödlök, tomat & gurka. Perfekt semesterlunch! 

söndag 14 juli 2013

Söndag

Både holiday & ladies holiday. Den här gången ska jag inte ha någon uppehåll i min yoga. Hänger i med "Naraa-in"  meditationen. Kan inte mantrat ännu men det känns lite mer överkomligt. Idag har vi bara varit hemma. Jag önskar inget annat. Har varit trött & humöret har inte varit på topp. Men dagen började med yogan & en långpromenad & slutade med en liten joggingtur med lillhunden. Egenligen en helt perfekt dag.

onsdag 10 juli 2013

Planen

var klar. Hade beställt tre dvd av Maya Fiennes. De skulle jag yoga till i sommar. Lätt & enkelt. Men nu dök en global sadhana upp. Med ett helt omöjligt långt mantra. Provade. Lika bra att ge upp. Men tänkte på våra  fyra lastbilslass med jord. Ville ge upp efter 10 vändor med skottkärran. Det är omöjligt vi kommer aldrig att orka. Men nu ligger nästan all jord på plats & de första grässtråna börjar titta upp. Tredje dagen med meditationen. Får se hur länge jag fortsätter.
Bara hälften av mantrat. På min fusklapp.

måndag 8 juli 2013

Härlig helg

Morgonyoga. Långsamma promenader. Måla lite på huset. Njuta vid bryggan. Äta gott & ta ett glas vin. Hur kan det bli ännu bättre?


fredag 5 juli 2013

Så mycket tankar

just nu. Önskar att jag kunde vara mer närvarande & njuta än att fastna i tankarna. Får ett reklamutskick från en yogalärare som skriver om planeternas påverkan. Inte alls insatt i det men reagerar på en del frågor i mailet.
"This is a time for you to have a deep meaningful communication with yourself. How are you feeling about your Life ? How do you feel about the people in your life ? How do you feel about your career, your health, and your primary relationships?  You will be amazed as you go deeper into yourself that what you thought was true for you is no longer true."

torsdag 4 juli 2013

För ärlig!?

Älskad dotter ringer från Norge där hon har det kul med kompisarna. I slutet av samtalet frågar hon hur en väldigt sjuk äldre omtyckt släkting mår. Han har gått bort samma dag. Jag svarar att han har dött innan jag hinner tänka. Hon gråter men säger att hon mår ok. Onödigt att berätta det när hon är långt hemifrån. Men å andra sidan är det jag. Jag har svårt att linda in, dölja & inte säga sanningen. Däremot har jag mer eller mindre slutat att berätta om mina åsikter om jag tycker att någon annan har fel. Mindre behov av att ha rätt, veta bäst, att döma någon annan. Livet är en skola & tänk man blir aldrig full-lärd.

Har fått blåsor i munnen & känner mig lite febrig. Hoppade över gårdagens yoga & tog ett glas rött till de goda pastarullarna jag hade slängt ihop av färska lasagneplattor. Recept finns här. Motionen bestod av att dra lastpall, gallervält & så gräs tillsammans med mannen. Idag regnar det. Tacksam!

tisdag 2 juli 2013

Livet

Ska man sammanfatta senaste tidens ingredienser: Krogbesök, (tänk vad man uppskattar man & familj när man kommer hem). Mannens kusin med familj på middag. Otaliga lass med skottkärran. Yoga. Vinkat av mellandottern på väg till Norge med buss. Meditation; So Purkh lyssnar jag på & tänker på min man. Ännu fler skottkärrelass. Grässådd. Uppesittarväntan på tonårsdotter med sena vanor. Yogapass (skavsåret vid svanskotan blöder när jag gör kriyan, borde kanske byta..?).
Hur kan det bli ännu bättre?